LOGGA IN
 
   
  På gång
Pensionsjobb

Nyhetsarkivet

« Alla nyheter

2014-06-30 11:23

S och M öppnar för att MP ska kunna delta i Pensionsgruppen

Vid dagens seminarie ”Pensionssystemet – Blev det som det var tänkt?” som arrangerades av Sveriges Pensionärsförbund, SPF, i Almedalen i dag sa både socialdemokraternas och moderaternas företrädare i Pensionsgruppen att man kunde tänka sig att släppa in Miljöpartiet i gruppen.

Miljöpartiet ansökte så sent som 2012 om att få komma med i gruppen men fick då inget egentligt svar. Något som Socialdemokraternas Tomas Eneroth inte tycker är så konstigt.

- Pensionsgruppen är en ständigt pågående förhandling mellan oss och allianspartierna. Precis som Miljöpartiet är i ständiga förhandlingar med alliansen om migrationspolitiken. Om vi skrev ett brev om att vi ville vara med i dem förhandlingarna skulle det inte vara konstigt om man nekade oss, säger Tomas Eneroth, som trots det gärna ser att Miljöpartiet kommer med i gruppen.

Moderaternas Lars Arne Staxäng menar att Miljöpartiet de senaste åren ändrat sin uppfattning i pensionsfrågan så mycket så att de nu borde kunna vara med i gruppen.

- Miljöpartiet har tidigare haft en helt annan syn på pensionsfrågorna. Men nu har de ändrat sig så att de har samma grundsyn som vi och det är jättebra. I framtiden ser vi gärna att pensionsgruppen breddas, säger Lars Arne Staxäng.


Mikael Nyman
chefredaktör Pensionsnyheterna

Mikael Nyman är chefredaktör för det vassa affärsnyhetsbrevet om pensioner och livförsäkring - Pensionsnyheterna!
 
  EXAKT MEDIA · JOHANNESGRÄND 1 · 111 30 STOCKHOLM · 08-455 6770 · INFO@PENSIONSNYHETERNA.SE · ORG.NR 556733-3561