NYHETSARKIVET
19 maj 2017 12:33
Alectas chef för kapitalförvaltning Per Frennberg gör hastig sorti
Alectas kapitalförvaltningschef Per Frennberg lämnar Alecta redan den 31 maj, alltså inom två veckor. Detta efter en överenskommelse med företagets vd.

Tony Persson har utsetts till tillförordnad kapitalförvaltningschef.

"Per har gjort ett fantastiskt jobb, och levererat branschledande avkastning under många år. Alecta står dock, liksom hela finans- och försäkringsbranschen, inför nya utmaningar i en allt mer digitaliserad framtid, och vi behöver kontinuerligt effektivisera oss. Per och jag har inte varit eniga i alla delar om hur detta ska ske" säger Alectas vd Magnus Billing.

Per Frennberg har varit anställd på Alecta sedan 1995, varav chef för kapitalförvaltningen och medlem av företagets ledningsgrupp sedan 2009. Tony Persson, idag ränte- och strategichef, har utsetts till tillförordnad kapitalförvaltningchef. Tony har varit anställd på Alecta sedan 1998.

Processen att rekrytera en ersättare till Per Frennberg har påbörjats.

"Jag beklagar att Per lämnar. Kapitalförvaltningens investeringsmodell och struktur kommer inte att förändras utan ligger fast. Vi har en framgångsrik modell för aktiv förvaltning, och ett fortsatt starkt fokus på hög avkastning, hög kostnadseffektivitet och hållbarhet", säger Alectas vd Magnus Billing i ett pressmeddelande från Alecta.
TIPSA EN VÄN
Mikael Nyman
chefredaktör Pensionsnyheterna
Mikael Nyman är chefredaktör för det vassa affärsnyhetsbrevet om pensioner och livförsäkring - Pensionsnyheterna!
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561