NYHETSARKIVET
9 aug 2017 14:16
Nordnet ingår AI-partnerskap
Nordnet tecknar ett samarbetsavtal med amerikanska IPsoft för att förbättra kundupplevelsen med hjälp av artificiell intelligens.

Det innebär att nätbankens kunder från hösten kan interagera med bolagets nya digitala medarbetare Amelia. Till att börja med ska den digitala medarbetaren hjälpa nya kunder aktivera sina nyöppnade konton.

”Det här är ett spännande partnerskap, och ett logiskt nästa steg för Nordnet. Amelia är resultatet av kognitiv forskning och världens mest utvecklade system för artificiell intelligens. Jag ser fram emot att presentera Amelia för våra kunder under hösten”, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Amelia kan genomföra avancerade dialoger samt svara på kunders beteende och signaler i realtid. Hon är även tillgänglig för att hjälpa kunderna dygnet runt. Plattformen för Amelia har utvecklats sedan 2005.

”De nordiska länderna är mycket progressiva när det kommer till användande av ny teknologi som kan göra avtryck i marknaden. Nordnets ambition är att bli den ledande digitala banken i Norden och IPsoft är glada att kunna medverka i att tillhandahålla kognitiv teknologi som kan bidra till en starkare kundupplevelse till en bråkdel av alternativkostnaden”,  säger Chetan Dube, vd på IPsoft  i en kommentar.

Nordnet vill genom plattformen effektivisera kundkontakten och samtidigt öka servicegraden.

”Vi har skyhöga ambitioner, och vårt mål är att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Jag tror inte att man kan åstadkomma det utan att komplettera den mänskliga kundservicen med artificiell intelligens. Det här initiativet ger oss möjlighet att erbjuda support och guidning till våra kunder till obefintliga väntetider under obegränsade öppettider. Vi kommer att fortsätta presentera nyheter från Nordnet under året, avseende såväl gränssnitt och service som nya produkter”, säger Peter Dahlgren.
TIPSA EN VÄN
Mikael Nyman
chefredaktör Pensionsnyheterna
Mikael Nyman är chefredaktör för det vassa affärsnyhetsbrevet om pensioner och livförsäkring - Pensionsnyheterna!
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561