NYHETSARKIVET
13 mar 2018 12:24
SEB: ITP-beslut ett kvalitetsstämpel för vår tradförsäkring
SEB Pension & Försäkring har varit med som fondförsäkringsalternativ inom Collectums ITP-upphandling men hamnade utanför i år. Man fick dock trösta sig med att bli vald som ett alternativ inom traditionell försäkring för första gången.

Att SEB inte kom med inom fondförsäkringar borde inte påverka banken för mycket och viktigt är att kunden kan välja den oavsett område, säger David Teare, chef för SEBs Liv & Investment Management i en kommentar till Pensionsnyheterna.

- Vi är glada att vi kommit med som ett valbart alternativ på traditionell försäkring. Sedan nyöppningen av traditionell försäkring 2015 är vi ett fullsortimentsbolag. För oss är det viktigt att våra kunder kan välja oss oavsett kollektivavtalsområde, vilket de kan fortsätta göra i ITP. Vi ser ITP-nämndens beslut som en kvalitetsstämpel för vår traditionella försäkring, säger han.

Precis som idag blir kundrådgivningen fortsatt viktig, säger Teare.

- Och i det långa perspektivet innebär det att vi nu har möjlighet att etablera oss som en ännu starkare spelare inom traditionell försäkring på tjänstepensionsmarknaden. Vi ser att vi fortsatt har ett konkurrenskraftigt erbjudande för ITP-kunderna.

Danica Pension var en av aktörerna som valdes som fondförsäkringsalternativ. I gårdagens utgåva av nyhetsbrevet uppgav Stefan Sudra på Danica att man för en av fonderna som erbjuds, Danske Invest Global Index som är Danicas entrélösning ”Danica Total”, tar ut en total årlig avgift på 0,19 procent. Den dyraste fonden man erbjuder i urvalet är Didner & Gerges aktiva globalfond som kostar 63 punkter, alltså 0,63 procent.

Vilken nivå SEB låg på vill Teare inte avslöja i nuläget.

- Med anledning av att vi inte blev utvalda som leverantör av fondförsäkring avböjer vi att svara på den frågan.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561