NYHETSARKIVET
16 maj 2018 12:34
Oak Capitals Mattias Bengtsson håller sig undan åklagaren
Ekobrottsmyndighetens kammaråklagare Thomas Hertz har som tidigare rapporterats utfärdat en internationell efterlysning för den tidigare Oak Capital-chefen Mattias Bengtsson.

Men inga framsteg har skett i processen att få honom utlämnad. Ekobrottsmyndigheten vet inte ens i vilket land han befinner sig.

- Han är inte gripen ännu och jag har ingen aning om var han befinner sig. Jag har utfärdat en internationell efterlysning och hur den sedan verkställs är en fråga för polismyndigheten i Sverige och i det land där han kan antas befinna sig, säger Thomas Hertz till Pensionsnyheterna.

Det som är klart är att polisen jobbar med att hitta Bengtsson men ger inga löpande uppdateringar till åklagaren om det inte finns något av intresse att rapportera.

- Jag skulle kunna få ett samtal från polisen om att de vet var han befinner sig och att de planerar att göra ett tillslag till exempel. Men än så länge har det inte hänt något av det slaget så det har inte blivit några framsteg, inte än i alla fall, säger Hertz.

Den tidigare Oak Capital-huvudägaren Bengtsson har varit häktad i sin frånvaro sedan november 2017 och internationellt efterlyst för sin inblandning i Allra och Oak-härvan. Från början var han misstänkt för penninghäleri men i april lade kammaråklagare Hertz till mutbrott till misstankarna.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561