NYHETSARKIVET
14 sep 2018 12:34
Maritha Lindberg: Sorgligt - men det bir en bättre lösning för kunderna
Efter 64 års verksamhet så kommer AI Pension i vår att gå upp i Skandia, även om varumärket AI Pension kommer att leva kvar.

- Det här är en jättebra lösning eftersom vi passar ihop så väl med Skandia. Vi har ju haft problemet att vi inte haft möjlighet att erbjuda ITP 1, men det kommer vi nu att kunna eftersom Skandia har ITP 1, säger hon till Pensionsnyheterna.

- Visst är det lite sorgligt men det här blir en bättre lösning för våra kunder och det tror jag att alla förstår, säger hon.

Hon berättar att AI Pension haft diskussioner med Skandia under drygt två år men att det från början inte handlade om att man skulle överlåta hela sitt bestånd till Skandia som det nu kommer att bli.

- Det var till en början en diskussion om att vi skulle få hjälp med administrationen. Skandia har ju dotterbolaget Skandikon som har system för att hantera den typ av verksamhet som vi bedriver och det var så det började, säger Maritha Lindberg.

Efter två och ett halvt års diskussioner har man nu landat i att AI Pension alltså går upp i Skandia men AI Pensions kunder kommer att känna igen sig, även efter överlåtelsen. Hemsidan kommer att finnas kvar och nästan alla medarbetare kommer att följa med över till Skandia.

- Vi är tretton personer i dag och två är på väg mot pension så det kommer att handla om att tio personer följer med till Skandia och Skandikon, säger Maritha Lindberg.

Däremot kommer hon själv inte att följa med.

- Nej, begagnade verkställande direktörer ingår inte i affären, säger hon skämtsamt och tillägger att hon ännu inte funderat över vad hon ska göra när överlåtelsen är klar någon gång under våren 2019.

- Jag får väl ge mig ut på marknaden, avslutar hon.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561