NYHETSARKIVET
4 okt 2018 12:14
Åklagaren har lagt vantarna på 100 miljoner i Allras Dubaibolag
I brottsutredningen i Allrahärvan har åklagaren Thomas Hertz nu lyckats säkra ytterligare 100 miljoner kr i Allras mellanhandsbolag i Dubai.

- De är säkrade genom penningbeslag och sitter på Ekobrottsmyndighetens konto i Danske Bank, säger Thomas Hertz till Pensionsnyheterna.

Fortfarande har man dock inte kunnat gripa Ewran Mersin som jobbade i Dubaibolaget och som är internationellt efterlyst.

Med mindre än att man kan ta in honom kan man inte väcka åtal i del två och tre i Allrahärvan. Hittills har ju endast en del av de transaktioner som skett mellan Allra och Oak Capital under 2012 kunnat utredas och det ledde till att fyra personer åtalades i början av veckan.

Ewran Mersin befinner sig enligt uppgift i Turkiet, som inte velat lämna ut honom. Enligt åklagaren står hoppet till att han ska lämna Turkiet och då kunna gripas. Det är oklart om han förutom svenskt pass har ett turkiskt.

- Efterlysningen avser honom som person, oavsett vilket pass han använder sig av. Tanken är att han ska kunna stoppas om han lämnar Turkiet, säger Thomas Hertz.

Ytterligare en person i härvan, Mattias Bengtsson, som var chef för Allras Fondbolag i Luxemburg, håller sig också borta från Sverige. Han ska ha gripits i Dubai och Sverige har gjort en begäran om att han ska lämnas ut.

- Han torde fortfarande vara förhindrad att lämna Dubai, men jag vet inte mer än att utlämningsprocessen pågår, säger Thomas Hertz.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561