NYHETSARKIVET
5 okt 2018 12:28
Försäkringsfacket byter namn till Forena
Försäkringsbranschens fackförbund FTF byter namn till Forena. Det beslutades av förbundets fullmäktigemöte igår.

"Det här är ett glädjande beslut som jag tror kommer gynna förbundet både nu och i framtiden. FTF är en förkortning som inte längre står för något, medan namnet Forena för tankarna till att vi är fackförbundet som förenar försäkringsbranschen", säger Anders Johansson, förbundsordförande i FTF, i ett pressmeddelande från i går.

FTF har de senaste åren varit inne i en förändringsprocess där förbundets varumärke och medlemserbjudanden ses över med syfte att få förbundet att växa. I samband med detta identifierades behovet att hitta ett nytt, tydligare namn.

Namnbytet beslutades av ett enhälligt förbundsfullmäktige.

"Kongressen gav oss i uppdrag att få förbundet att växa för att värna den fackliga styrkan på lång sikt. Genom att byta till ett tydligare namn vill vi bli kändare och mer relevanta för fler, säger Andreas Westerius", kanslichef på FTF.

Planen är att det nya namnet ska börja användas i början av nästa år. Det exakta datumet kommer beslutas av förbundsstyrelsen och kommuniceras kort därefter.

FTF meddelade i januari 2017 att man hoppades att medlemmarna ville komma in med namnförslag som bättre kunde kommunicera vad förbundet står för och att medlemmarna skulle slippa förklara den saken.

Nu återstår bara att se om "Forena" säger mer än "FTF" och om det kommer att göra organisationen "kändare", som man skriver.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561