NYHETSARKIVET
13 dec 2018 12:55
Finansdepartementet förhalar svar om försenad MiFID2 till EU
För snart ett år sedan infördes MiFID2 i Sverige, men fortfarande finns en del oklarheter i Sveriges implementering. Kommissionen hotar med att starta en process.

Som Pensionsnyheterna tidigare rapporterat om har EU-kommissionen skickat ett antal frågor under sommaren och hösten till finansdepartementet, som de ännu inte efter flera påstötningar fått svar på.

I en mailkonversation som Pensionsnyheterna tagit del av så fortsätter finansdepartementet att förhala sitt svar på kommissionens frågor.

Både den sjätte och 19 november skrev Rebecca Appelgren på finansdepartementet till Jean-Christophe Nicaise-Chateau på EU-kommissionen att departementet behöver mer tid att svara på frågorna som Kommissionen ställt den sjätte november och som kommissionen bad om ett svar på senast 21 november.

Jean-Christophe Nicaise-Chateau svarade Appelgren och bad om ett svar i början av december. Men först den elfte december svarade Appelgren EU-tjänstemannen att finansdepartementet tyvärr inte kan svara på alla frågor förrän efter jul- och nyårshelgerna. Hon ber också om ursäkt för detta och passar på att önska en god jul och ett gott nytt år.

Återstår att se om EU-kommissionen nöjer sig med svaret eller kommer starta en skadeståndsprocess mot Sverige.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561