NYHETSARKIVET
11 feb 2019 12:35
Misstänkt huvudman i Falcon utlämnas från Ungern – oklart när
I fredags meddelade Ekobrottsmyndigheten på sin hemsida att man hittat en åklagare som nu kan ta över efter Arne Fors, som hastigt lämnade utredningen den 1 februari.

Ny åklagare blir Jerker Asplund, verksam vid 3:e kammaren vid EBM i Stockholm som fortsättningsvis ska leda utredningsgruppen i ärendet som enligt EBM nu går in i en ”intensiv fas”.

"Jerker Asplund blir en utmärkt efterträdare till Arne Fors och faktum är att Jerker Asplund redan har varit inne i ärendet sedan en tid tillbaka vilket underlättar övergången", säger Jan Tibbling, kammarchef på 3:e kammaren på EBM i Stockholm i pressmeddelandet på hemsidan.

I pressmeddelandet bekräftar Jan Tibbling att en av de misstänkta huvudmännen Max Serwin, tidigare Emil Amir Ingmanson, gripits i Ungern och meddelar även att han ska utlämnas därifrån. När verkar man dock inte ha kännedom om.

"Han kommer att utlämnas men vi har i dagsläget ingen närmare information om exakt när det blir, men vi är väl förberedda för hans ankomst", säger Jan Tibbling.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561