NYHETSARKIVET
11 apr 2019 12:59
Utlämning av Falcon-misstänkta från England sker 15 april
I nästa vecka kan EBM börja förhöra några av nyckelpersonerna bakom Sveriges största ekobrott i Falcon Funds. Det är tre personer som utlämnas från England, varav två är brittiska medborgare, som namnges i brittisk press i dag. Det är ägaren och förvaltaren av Malta-baserade Temple Asset Management, som förvaltade tillgångarna i Falcon Funds samt den som skötte det mesta av den praktiska förvaltningen i kapitalförvaltaren.

Men mer intressant för förundersökningsledaren, åklagare Jerker Asplund vid Ekobrottsmyndigheten, är den tredje misstänkte personen Afram Gergeo. Han var fram till oktober 2017 vd för Emil Amir Ingmansons (numera Max Serwin) maktbolag Solid Venture Capital. Det var detta bolag som bland annat stod bakom det konkursade bolaget Trustbuddy liksom elhandelsbolaget Werel i Strängnäs, som tog emot 64 miljoner kronor från Falcon Funds-spararnas pengar. Det var Solid Venture Capital som begärde Trustbuddy i konkurs för att få ut sitt nödlån till bolaget på 27 miljoner kronor sommaren 2015. Dessa pengar kom också enligt uppgift från Falcon Funds.

Afram Gergeos villa i Saltsjöbaden, som han köpte för 24 miljoner kronor, har tagits i kvarstad. Han får sällskap i Kronobergshäktet av de övriga två huvudpersonerna bakom Falcon Funds, Max Serwin och Mark Bishop. Ytterligare en person som häktades den 12 mars i år är tidigare vd:n för Optimus Fonder. Alla häktade personer förklarar sig oskyldiga till de misstankar om bland annat grovt bedrägeri som åklagaren framfört.

Ola Hellblom
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561