NYHETSARKIVET
12 apr 2019 12:48
Ingen återvändo - Monyx åker ur PPM
Inte helt överraskande är det nu officiellt att Monyx och dess fem PPM-fonder nu åker ur fondtorget. Det meddelar Pensionsmyndigheten i sin senaste uppdatering kring förändringar i fondutbudet.

Som Pensionsnyheterna redan skrivit för två veckor sedan hade myndigheten i en beslutsavsikt meddelat Monyx Luxemburgbaserade bolag Monyx Fund Sicav S.A. att fonderna skulle avregistreras.

Men redan i februari hade Pensionsmyndigheten meddelat att fonderna valstoppats och att man beslutat om avregistrering då förvaltaren Nordic Fund Services inte lämnat in en ansökan om avtal då kravet på tre års verksamhetshistorik inte uppfylldes.

Men Monyx försökte kringgå det genom en ansökan från Monyx Fund Sicav S.A. om registrering för paraplyfonden Strategi Offensiv och på det sättet skulle de fem underliggande fonderna få vara med på fondtorget.

Det Luxemburgbaserade Sicaven hade nämligen historiken som krävdes. Pensionsmyndighetens digra utredning gjorde dock gällande att Monyx på grund av sin historia inte är ett lämpligt bolag att ha med på det omgjorda fondtorget.

Med anledning av det nu offentliggjorda beslutet från Pensionsmyndigheten har Monyx danska ägare NewCap Holding kommenterat utvecklingen.

I en presskommentar uppges det att man först försökte få myndigheten att ompröva sitt beslut när fonderna valstoppades i februari.

"Det har dessvärre visat sig omöjligt, varför vi inledde en dialog med Pensionsmyndigheten med fokus på att göra avregistreringsprocessen så smidig som möjligt för våra kunder. De ekonomiska konsekvenserna av detta är redan inräknade i årsredovisningen för 2018 och får ingen betydelse för de redan tecknade avtalen om försäljning av huvudparten av koncernens svenska verksamheter", meddelar NewCap Holdings vd Peter Steen Christensen.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561