NYHETSARKIVET
12 aug 2019 14:07
Peter Uvelid: Läge att lämna över när Säkra går in i nästa fas
I slutet av förra veckan offentliggjorde Säkra att vd Peter Uvelid väljer att sluta på förmedlarbolaget efter fem år. Nuvarande vice vd Jonas Stenmark tar därmed över hans roll tillfälligt.

Till Pensionsnyheterna uppger Uvelid att han väljer att lämna därför att han uppnått de mål han hade när han började på Säkra och att det är naturligt att någon annan tar över i bolagets nästa fas.

– När jag anställdes så var det med att bygga Säkra till ett starkt aktiebolag och under de här fem åren har jag arbetat med att uppnå det målet. Efter fem år är det läge att utvärdera och kanske gå vidare. Nu när Säkra ska ta nästa steg i sin utveckling och organisation så känner jag att tiden är rätt för mig att gå vidare. Självklart är det alltid lite dramatiskt när en vd lämnar men det är bara naturligt att man lämnar över när en organisation ska ta nästa steg., säger Peter Uvelid.

De organisationsförändringar Uvelid syftar på har att göra med effektiviseringar som bland annat beror på de regleringskraven branschen har på sig numera.

– Det kan vara effektiviseringar i spåren av IDD och att arbeta som större enheter för att bli effektivare som organisation. Vi och resten av branschen måste anpassa oss till flera stora nya regleringar som IDD. Mifid och GDPR. Då behöver man effektivisera och bland annat satsa mer på att automatisera verksamheten. Och för att det här arbetet ska kunna göras måste till exempel vissa delar av organisationen utökas och bli större.

Uvelid är kvar på Säkra till februari så hans nästa steg i karriären är fortfarande inte klar, uppger han.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561