NYHETSARKIVET
8 okt 2019 13:17
Förre Nordnet vd:n Peter Dahlgren startar nytt med två partners
Den förre Nordnet vd:n Peter Dahlgren gör comeback i finansbranschen efter sortin från nätbanken förra året. Tillsammans med Fredric Andersén från fondhandelsplattformen MFEX och Johan Wahlman från finska fondbolaget FIM Kapitalförvaltning har han dragit igång nya bolaget House of Reach där tanken är att hjälpa utländska fondbolag och institutionella investerare att marknadsföra sig i Sverige.

Marknadsföringen är dock ett av bolagets tre värdeben, säger medgrundaren Fredric Andersén till Pensionsnyheterna.

- Det första är att vara en promotor för utländska fondbolag och institutionella investerare. Det finns ett par konkurrenter som hållit på ett tag men vi tror att vi kan tillföra något nytt. Den andra delen är att vi ska vara en inkubator åt nystartade fondbolag och kapitalförvaltare där vi bland annat ska sätta upp strategier för vilka kunder de ska rikta sig mot. Här har vi också ett samarbete med en utländsk depåbank som ska hjälpa oss med det arbetet, säger Andersén och berättar att tredje benet i bolaget är konsultverksamhet.

- Det kan vara allt från att skriva rapporter till att hjälpa ett utländskt fondbolag som kanske vill behålla sina egna säljare men som är i behov av att förstå den svenska marknaden. Här kan vi vara till stor hjälp, säger han.

De fonder som ska marknadsföras till institutioner i Sverige kommer vara nischade produkter. Allt som inte är indexfonder, enligt Andersén. Och viktigast är att House of Reach strävar efter att ha långsiktiga och värdeutvecklande samarbeten med fondbolag.

Att de tre drog igång verksamheten tillsammans kan enklast sammanfattas med att de såg ett behov på marknaden.

- Vi tyckte att det saknades något och vi hörde av oss till branschen för att fråga om de framför allt såg behovet men även för att se om de kunde tänka sig samarbeta med oss, säger Andersén.

House of Reach har inte varit igång länge men har redan tre, än så länge, hemliga kunder.

- Det har gått väldigt snabbt, avslutar Andersén.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561