NYHETSARKIVET
25 nov 2019 12:54
Stort intresse för Min Pensions Uttagsplan - 2 900 användare om dagen
MinPension har arbetat med sin Uttagsplan i ett par år och nu är tjänsten lanserad publikt i en betaversion.

Det uppger MinPensions vd Anders Lundström för Pensionsnyheterna.

- Fler aktörer behöver anslutas men annars har arbetet med det gått väldigt bra. Officiellt lanserades Uttagsplan den 19 oktober och vi har gjort många tester under tiden också. Vi tycker det fungerar väldigt bra i dagsläget och det har framkommit att tjänsten erbjuder mycket nytta, säger han.

Tanken med webbtjänsten är att ha ett verktyg som hjälper individer som ska börja ta ut sin pension att förstå helheten och att göra medvetna val, för att därefter kunna följa sin pensionsplan.

I dagsläget är det bara AMF som är anslutet men Lundström uppger att responsen varit god.

- Det som har varit särskilt uppskattat är möjligheten att kunna överföra pensionsplan direkt till AMF. Det har varit lite bättre respons än vad vi vågat hoppas på. Nu jobbar vi kontinuerligt med att titta på hur det fungerar och hur det kan förbättras under tiden. Det har varit ett väldigt omfattande arbete, man kan säga att det är som att bygga om hela MinPension från grunden.

Nu återstår det att ansluta flera bolag till de olika tjänsterna.

- När det gäller Pensionsmyndigheten väntas de ansluta till överföring av plan tidigast 2021. För Swedbank och SPP pågår arbetet med att ansluta nya beräknings- och regelverkstjänster. Vi hade hoppats att det skulle vara klart innan årsskiftet men troligen blir det tidigt nästa år istället. Men vi har fått väldigt positiv feedback och jag kan tillägga att vi sedan lanseringen haft omkring 2 900 användare per dag, säger Lundström.


TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561