NYHETSARKIVET
11 dec 2019 12:32
Misstron mot sparbolags hållbarhetsarbete är stort, enligt Folksam
Ansvarsfulla investeringar är viktigt när sparare väljer sparbolag. Samtidigt anser få att bolagen aktivt arbetar med klimatfrågan, enligt undersökningen "Så sparar svenskarna" som Folksam gjort.

Bara en fjärdedel av deltagarna anser att banker och sparbolag agerar för en hållbar utveckling. Färre än var tredje anser att deras nuvarande bank eller sparbolag lever upp till kraven att spararnas pengar investeras ansvarsfullt. Kännedomen är dessutom låg kring hur pengarna investeras och 40 procent vet inte om deras kapital placeras med omtanke om klimatet.

"Att det finns en sådan misstro mot, men även låg kännedom om, i vilken utsträckning banker och sparbolag arbetar med hållbarhet och klimat är tråkigt att se. Nyligen kom Fair Finance rapport som visar på att banker agerar allt mer hållbart i sina investeringar. Ansvarsfulla investeringar är även något vi på Folksam jobbat med länge", säger Anna-Karin Laurell, affärsområdeschef Folksam Liv.

Samtidigt är 55 procent nöjda med sitt sparande idag, enligt undersökningen.

"Klimat och hållbarhet är en viktig fråga, och undersökningen visar på att det även är något som kunderna värdesätter att vi engagerar oss i. Vi arbetar aktivt för att minska vår klimatpåverkan", säger Laurell.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561