NÄTVERKSTRÄFF
Hur ser framtiden ut för pensionssystemet och hur vill folk egentligen ha det?
Just nu haglar förlagen om olika förändringar av pensionssystemet. Från regeringen har kommit förslag om hur tillräckliga pensioner ska uppnås och ett förslag om grundpensioner har lagts.
Den allmänna pensionen är Sveriges enskilt största ekonomiska system. Balansomslutningen närmar sig 10 000 miljarder, de årliga utbetalningarna 350 miljarder kronor. Den allmänna pensionen tillsammans med tjänstepensionen ger månatlig försörjning för 2,3 miljoner personer.

För att bättre bidra till kunskapsspridning om hur pensionssystemet fungerar och dess effekter för individer och samhället kommer myndigheten att i samarbete med Pensionsnyheterna presentera vissa av myndighetens analyser på seminarier. Seminariernas ramverk svarar Pensionsnyheterna för - innehållet svarar Pensionsmyndigheten för.


Vid frukostmötet redovisar Pensionsmyndigheten sin inställning till lagda förslag och hur man avser att svara till regeringen när det gäller grundskyddshöjningen och riktålder för pensionsuttag. Dessutom presenterar man en ny och egen rapport om hur svenskarna vill ha sin idelapension om de tvingas till konsistenta val mellan sparande, pensionsålder och pensionens storlek. Man presenterar även rapporten Tillräckliga pensioner som Pensionsmyndigheten skrivit på uppdrag av regeringen.

Därefter följer en diskussion där Daniel Barr, generaldirektör och Ole Settergren, analyschef Pensionsmyndigheten samt eventuellt ytterligare representanter för myndigheten, Håkan Svärdman, samhällspolitisk chef Forena och Staffan Ström, pensionsekonom på Alecta, deltar.

Varmt välkommen!

Mikael Nyman
moderator och chefredaktör Pensionsnyheterna

Kostnaden för seminariet är 395 kr + moms. I priset ingår frukost och eventuell dokumentation.

Pensionsnyheterna ges ut av det oberoende förlaget Exakt Media AB som även ger ut nyhetsbreven Telekomnyheterna och TV-Nyheterna.
Plats: 7A Centralen, Vasagatan 7, Stockholm
Datum: 24 april 2019
Tid: 08:00 - 10:00
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561