NYHETSARKIVET
22 sep 2022 14:27
Telia bytte rådgivare - ut med Mercer och in med Linder & Partners
Telia Company har i det tysta bytt rådgivare när det gäller pensioner försäkringar. Sedan den 1 juli i år är det i sammangen lilla bolaget Linder & Partners, som har tagit över ansvaret från det amerikanska jättebolaget Mercer.

Det skriver Nyhetsbrevet Telekomnyheterna i veckan.

"Efter en intensiv upphandlingsprocess, där vi efterfrågat en strikt arvodesmodell, föll valet på Linder & Partners. För oss är det viktigt att erbjuda vår personal en bra service och support i pensions- och försäkringsfrågor, vilket jag är övertygad om att nytt samarbete med Linder & Partners kommer att ge våra anställda", säger Johan Elvermåhr, Pensions & Benefits Manager på Telia Sverige, till Telekomnyheterna.

Linder & Partners skriver på sin hemsida att de skiljer sig från de flesta av sina konkurrenter genom att inte ta betalt genom provision eller kick-back från försäkringsbolag och fondförvaltare.

"Det leder dessutom ofta till att anställda får högre pension eftersom de slipper betala onödigt höga avgifter. Låga avgifter är alltid viktigt när det gäller ett så långsiktigt sparande som pensioner är", skriver bolaget.

Linder & Partners har 25 anställda och omsatte förra året 31 miljoner kr. Mercer Sweden AB omsatte förra året 195 miljoner kr och ingår i den amerikanska koncernen Mercer LLC som förvaltar cirka 415 miljarder USD.
TIPSA EN VÄN
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907