NYHETSARKIVET
23 sep 2022 13:27
Danska pensionärer får extra pensionsbidrag idag för att betala elräkningen
Från och med får danska mottagare av den behovsprövade äldrechecken ett påslag på 2 500 danska kronor i extra ekonomiskt stöd.

Det är den första utbetalningen av totalt 5 000 DKK i extra ekonomiskt stöd till några av de pensionärsgrupper som påverkats av stigande energipriser.

Utbetalningarna kommer efter att en bred majoritet i Folketinget tidigare denna månad röstat ja till en lag som ska säkerställa ekonomiskt stöd till ett antal medborgare i en svår situation, inklusive pensionärer som får bidraget i form av en pensionscheck. Den andra delen av det extra ekonomiska stödet förväntas betalas ut i början av 2023.

Det förväntas att de allra flesta mottagarna kommer se pengarna ticka in på kontot på redan idag, fredag, men det kan ta upp till fem arbetsdagar, meddelar arbetsmarknadsminister Peter Hummelgaard.

”Det är bra att vi redan nu kan ge en ekonomisk hjälpande hand till pensionärer som får pensionscheck och befinner sig i en utomordentligt svår ekonomisk situation med stigande energipriser”, säger Hummelgaard och tillägger:

”Regeringen följer noga utvecklingen med de stigande priserna för att se om det finns behov av ytterligare hjälp. Men samtidigt måste det vara på ett sätt som gör att vi inte försämrar konjunkturen och driver på inflationen”, säger Peter Hummelgaard.

Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907