NYHETSARKIVET
26 sep 2022 12:49
Collectum: ITP-offert skickas ut 3 oktober
Spänningen stiger. I nästa vecka skickar valcentralen Collectum ut offerten till nästa ITP-upphandling.

Det är nio bolag som meddelat intresse att lämna offert inom traditionell försäkring och 14 bolag inom fondförsäkring. Bolagen får 5-6 veckor på sig att skicka in sina erbjudanden till att bli valbart bolag för den kommande femårsperioden.

-Vi håller på med de sista finjusteringarna av villkoren i offerten och vi räknar med att skicka ut den till intresserade och godkända bolag i början av nästa vecka. Vilka bolag som får offert eller vilka villkor som gäller kan jag dessvärre inte berätta om, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på Collectum som sköter ITP-upphandlingen.

Det är mycket som står på spel för berörda bolag. Det är 3-5 bolag som kommer att bli valbara för traditionell respektive fondförsäkring inom ITP-planen för perioden 30 september 2023 till 1 oktober 2028. Förra året fördelade Collectum 60 miljarder kronor mellan de 37 000 företag och de tio försäkringsbolag som nu är valbara inom ITP.

När Collectum har fått in bolagens offerter i mitten av november, ska parterna granska materialet och göra sitt urval. Den processen är inte publik, men bolagens offerter poängsätts i olika kategorier och de bolag med högst poäng väljs ut.

Parterna ska även utse ett ickevalsalternativ inom ITP-planen, men det urvalet blir inte så spännande eftersom alla vet att det blir Alecta som får fortsatt förtroende. Det brukar bli så...

/Ola Hellblom
TIPSA EN VÄN
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907