NYHETSARKIVET
14 mar 2023 12:37
Pensionsmyndigheten ska tala klarspråk om premiepensionen
Pensionsmyndigheten arbetar med att göra om sin premiepensionsinformation. Översynen gäller bland annat informationen på hemsidan, informationen för dem som loggar in på Mina sidor och för dem som läser broschyrer och ska fylla i blanketter.

Det berättar Nanna Risberg Lindstedt som är produktstrateg för premiepensionen på myndigheten.

"Områden vi ser över är exempelvis användning av centrala begrepp och annan språklig förbättring ur ett klarspråksperspektiv och att informationsgivning till icke-digitala kunder motsvarar den information som digitala kunder kan ta del av på hemsidan", skriver Pensionsmyndighetens Nanna Risberg Lindstedt till Pensionsnyheterna.

Inom ramen för denna översyn har myndigheten till exempel tagit fram en rapport som syftar till att förbättra informationen om valet mellan fondförsäkring och traditionell försäkring. Den som går i pension kan ju välja att ha kvar sina premiepensionspengar i fondförsäkring eller byta till traditionell försäkring.
Det är inte någon särskild brist som ligger bakom den kommande rapporten, förklarar hon.

"Det här är en del av vårt allmänna förbättringsarbete när det gäller information till pensionssparare och pensionärer", uppger hon.

/Rickard Jakbo

Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907