NYHETSARKIVET
21 mar 2023 14:38
Lumera sålde in system till holländsk pensionsfond
Lumera, som tidigare hette Itello, och som försett snart sagt alla svenska livbolag med sitt försäkringssystem Inca, har märkt att det inte finns så många kvar att sälja till i Norden.

Där finns man redan och har därför valt att leta kunder i andra delar av världen. I december 2022 tecknade man avtal om ett försäkringssystem i Förenade Arabemiraten och idag meddelar man att man även tecknat avtal om en policyadministrationslösning för Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland (SPWKN).

SPWKN är en pensionsfond för nederländska anställda och pensionärer i Wolters Kluwer, en global spelare inom professionell information, mjukvarulösningar och tjänster för hälsovård, skatt och redovisning, finansiell och företagsefterlevnad, lagar och regler och företag prestanda och ESG-sektorer.

Fonden har totalt cirka 7 400 deltagare och förvaltade tillgångar på en miljard Euro.

"Denna investering av SWPKN är en del av ett viktigt moderniseringsinitiativ för effektivare pensionsförvaltning samtidigt som det möjliggör nya digitala tjänster till förmån för deltagarna. Den nya lösningen kommer också att stödja antagandet av den lagstiftning som innebär långtgående förändringar av det nederländska pensionssystemet, vilket har stor inverkan på pensionsfonderna", skriver Lumera i ett pressmeddelande idag.
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907