NYHETSARKIVET
25 maj 2023 14:55
Äntligen: Pensionsgruppen ska träffas igen på torsdag
Pensionsgruppen ska väckas ur den narkos den befunnit sig i sedan i den sista november 2022, då gruppen träffades senast. Det uppger källor inom regeringskansliet för Pensionsnyheterna.

Efter ett intensivt förankringsarbete så är det nu klart att man kommer att ses igen i nästa vecka. Det blir då i den gamla laguppställningen bestående av (M), (KD), (L), (C) och (S).

Det nämndes i regeringsförklaringen att man skulle försöka vidga och bredda gruppen genom att bjuda in fler partier och det är inte omöjligt att just den frågan kommer att diskuteras vid mötet som ska hållas på torsdag den 1 juni.

Men tre partier står utanför gruppen och får alltså inte vara med. Det handlar då om (SD), (V) och (MP).

SD har ju länge hävdat att Pensionsgruppen bör läggas ned. Det är en åsikt de delat med (V) men frågan är om man nu kommer att ha en försonligare hållning till gruppens existens.

Men vem vet, de kanske erbjuds wild cards till en utvidgad grupp. Nu finns det ju pengar att prata om eftersom Pensionssystemet har stora överskott som kan delas ut. Detta om man kommer överens om att fortsätta arbetet med att införa en "gas" i systemet.
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907