NYHETSARKIVET
15 sep 2023 16:12
Sfm begär möte med Daniel Barr efter ´smutskastning`
Svenska försäkringsförmedlares förening (Sfm) är irriterade över Finansinspektionens kommunikation och har därför begärt ett möte med generaldirektör Daniel Barr.

Bakgrunden är att FI den 31 augusti publicerade en nyhet med rubriken “Finansiella produkter med hög risk erbjuds konsumenter”. Nyheten byggde på en granskning av 13 försäkringsförmedlares verksamhet.

"Pensionsmyndighetens pensionsexpert delade vidare denna nyhet på Linkedin med en text om att en bransch som inte kan sanera sig själv behöver regleras. Det är ett anmärkningsvärt påstående, eftersom branschen för försäkringsdistribution präglas av en omfattande självreglering", skriver Sfm bland annat i brevet till Daniel Barr.

Sfm anser att FI smutskastar branschen för att få till stånd en ny utredning om införande av ett brett provisionsförbud.

"Sfm ser med anledning av den diskussion som nu har uppstått ett behov av att träffa generaldirektör Barr för att etablera en dialog på policynivå om FI:s kommunikation", skriver Sfm:s ordförande Gunnar Hökmark, vice ordförande Glenn Nilsson och Sfm:s nya vd Tove Hässler.

Daniel Barr berättar att Finansinspektionens granskning kom att länkas vidare till LinkedIn av Pensionsmyndighetens expert Monica Zettervall. Det inlägget lajkades av FI.

- Det är väl inte så underligt att vi uppmärksammar att vår rapport fick spridning på det här sättet. Men jag kommer att träffa Sfm och håller just nu på att ta fram ett lämpligt datum där vi kan prata om saken, säger Daniel Barr till Pensionsnyheterna.
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907