NYHETSARKIVET
13 dec 2023 16:00
Därför infördes provisionsförbudet i U. K.

Retail Distribution Review (RDR) kom till på initiativ från Financial Conduct Authority (FCA), som syftar till att ge större klarhet om olika typer av tillgängliga finansiella tjänster. Det syftar också till att förbättra transparensen kring kostnaderna och avgifterna förknippade med finansiell rådgivning.

FCA är tillsynsmyndigheten för finansbranschen i U.K., och den säger att RDR handlar om att etablera en "spänstig, effektiv och attraktiv investeringsmarknad för privatkunder som konsumenterna kan ha förtroende för och lita på i en tid då de behöver mer hjälp och råd än någonsin med sin pensionering. och investeringsplanering."

RDR trädde i kraft för 11 år sedan, den 31 december 2012, och dess krav gäller för alla rådgivare på detaljhandelsmarknaden.

Specifikt syftar RDR till att säkerställa att varje kund till en finansiell rådgivare erbjuds en transparent avgiftsstruktur, kan förstå de tjänster rådgivaren tillhandahåller och vet att de får råd av en "respekterad och professionell rådgivare".
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907