NYHETSARKIVET
11 mar 2024 16:30
Han lämnar Avanza och sin plats i koncernledningen efter nio månader
Anders Karlsson och Avanza har i en ömsesidig överenskommelse valt att gå skilda vägar, skriver Avanza i ett pressmeddelande om ännu ett avhopp.

Sedan sommaren 2023 har åtta högprofilerade medarbetare valt att lämna bolaget, bland dem sparprofilen Nicklas Andersson som tillsammans med de sju andra gick till Carnegie.
Hållbarhetschefen Johanna Kull följde efter till en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef på Carnegie i januari 2024.

Anders Karlsson började sin tjänst hos Avanza som Chief Product and Technology Officer (CPTO) och medlem av koncernledningen i juni 2023. Han lämnar sin tjänst idag.

Beskedet kommer efter bara två veckor att det blivit känt att bankens it-chef Peter Almqvist också valt att lämna nätbanken, vilket framgår av årsredovisningen.

Peter Almqvist blev utsedd till CIO i september 2022. Han hade då dessförinnan varit övergripande ansvarig för intern it och produktionsdrift på bolaget.

Och Anders Karlsson blir alltså nästa chef att lämna skeppet.

"Anders har många goda kvalitéer och har redan hunnit bidra med flera kloka insikter och förbättringar i produktorganisationen. Dock har vi olika syn på ledarskapet inom Product and Tech och har därför kommit fram till att gå skilda vägar", säger Gunnar Olsson, tillförordnad VD Avanza.

Rekryteringen av en ersättare påbörjas inom kort. Avanzas koncernledning består tills vidare av sju medlemmar, skriver Avanza i ett pressmeddelande idag.
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907