NYHETSARKIVET
1 jul 2022 13:39
Björn Frimodig tar Charlotta Carlbergs jobb på Folksam Fondförsäkring
Den 1 juli tillträder Björn Frimodig som vd i Folksam Fondförsäkring AB. Han kommer närmast från rollen som affärsstrateg i affärsområde Sak i Folksam.

Dessförinnan var han vd i Saco Folksam Försäkrings AB. Han efterträder Charlotta Carlberg som tillträder som ny vd i Folksam Tjänstepension AB.

"Björn har lång erfarenhet av försäkringsverksamhet och är med sin bakgrund som affärsjurist väl insatt i den typ av verksamhet som Folksam Fondförsäkring bedriver. Jag är glad att välkomna Björn som ny vd i Folksam Fondförsäkring och är övertygad om att han kommer att leda arbetet med stor professionalism och ett tydligt kundfokus", säger Maria Liljedahl, styrelseordförande för Folksam Fondförsäkring.

Folksam Fondförsäkring förvaltar inga egna fonder utan erbjuder sina kunder möjligheten att välja från ett utbud av externa fonder som är noga utvalda av Folksam Fondförsäkrings fondselekteringsgrupp.

Samtliga fonder som Folksam Fondförsäkring erbjuder är hållbara enligt Folksams hållbarhetskriterier.

"Jag är väldigt glad för den här möjligheten och ser fram emot att träffa mina nya kollegor och tillsammans ta ut en gemensam riktning framåt för Folksam Fondförsäkring. Vi ska alltid erbjuda ett varierat utbud av fonder med ett tydligt hållbarhetsfokus där våra kunder kan skräddarsy ett sparande som passar just deras förutsättningar och önskemål", säger Björn Frimodig, vd i Folksam Fondförsäkring.
TIPSA EN VÄN
Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907