NYHETSARKIVET
1 jul 2022 13:45
Charlotta Carlberg blir vd för Folksam Tjänstepension
Charlotta Carlberg tillträder idag den 1 juli som ny vd för Folksam Tjänstepension. Hon kommer närmast från rollen som vd för Folksam Fondförsäkring.

Hon efterträder Mia Liblik, som varit vd under etableringen av det nya bolaget, men som nu lämnar Folksam. Mia Liblik har tidigare haft det jobb som Charlotta Carlberg hade fram till i går, alltså vd för Folksam Fondförsäkring.

"Den förberedelsefas som bolaget genomgått har varit lång och komplex men har hanterats på ett föredömligt sätt av ledningen och alla medarbetare. I den nya fas som Folksam Tjänstepension nu går in i kommer Charlottas långa erfarenhet av frågor kopplade till pension spela en viktig roll och jag är glad att välkomna henne som ny vd för Folksam Tjänstepension", säger Ylva Wessén, styrelseordförande Folksam Tjänstepension.

Det var den 10 juni som FI gav bolaget tillstånd att bedriva tjänstepensionsverksamhet från den 1 juli. I samband med detta byter bolaget namn från Folksam Tjänste till Folksam Tjänstepension.

Ylva Wessén, vd och koncernchef för Folksamgruppen, tillträder samtidigt som ny styrelseordförande och ersätter Anna-Karin Laurell, chef för Marknad och Försäljning på Folksam.


Pensionsnyheterna i Sverige AB
Rapsgatan 1
118 61 Stockholm
info@pensionsnyheterna.se
www.pensionsnyheterna.se
Orgnr: 559339-5907