NYHETSARKIVET
30 jun 2014 11:23
S och M öppnar för att MP ska kunna delta i Pensionsgruppen
Vid dagens seminarie ”Pensionssystemet – Blev det som det var tänkt?” som arrangerades av Sveriges Pensionärsförbund, SPF, i Almedalen i dag sa både socialdemokraternas och moderaternas företrädare i Pensionsgruppen att man kunde tänka sig att släppa in Miljöpartiet i gruppen.

Miljöpartiet ansökte så sent som 2012 om att få komma med i gruppen men fick då inget egentligt svar. Något som Socialdemokraternas Tomas Eneroth inte tycker är så konstigt.

- Pensionsgruppen är en ständigt pågående förhandling mellan oss och allianspartierna. Precis som Miljöpartiet är i ständiga förhandlingar med alliansen om migrationspolitiken. Om vi skrev ett brev om att vi ville vara med i dem förhandlingarna skulle det inte vara konstigt om man nekade oss, säger Tomas Eneroth, som trots det gärna ser att Miljöpartiet kommer med i gruppen.

Moderaternas Lars Arne Staxäng menar att Miljöpartiet de senaste åren ändrat sin uppfattning i pensionsfrågan så mycket så att de nu borde kunna vara med i gruppen.

- Miljöpartiet har tidigare haft en helt annan syn på pensionsfrågorna. Men nu har de ändrat sig så att de har samma grundsyn som vi och det är jättebra. I framtiden ser vi gärna att pensionsgruppen breddas, säger Lars Arne Staxäng.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561