NYHETSARKIVET
9 mar 2017 12:33
Allra erkänner att man gjort affärer med skandalbolaget Oak Capital
Granskningen av fondbolaget Allra, som Småspararguiden och Pensionsnyheterna ägnar sig åt, går vidare. Nu erkänner Allras vd Alexander Ernstberger att bolaget arbetat med bolaget Oak Capital när det gäller handel med värdepapper för Allra fonders räkning. Det var något han inte kunde svara på när Pensionsnyheterna frågade om saken på Allras egen presskonferens den 23 februari.

Misstanken är att Oak Capital fungerat som mellanhand när det gäller köp av komplexa finansiella instrument, i det här fallet en warrant som funnits bland fondens innehav. Oak Capital kunde uppvisa ett rörelseresultat på 230 miljoner kr de aktuella räkenskapsåren men att de pengarna skulle bero på att mellanhanden Oak Capital skulle ha skurit emellan är något som Allra hävdat är ”absurt”.

I en telefonintervju som Småspararguidens Patrick Siegbahn gjort med Alexander Ernstberger svarar han så här på frågan om det goda resultatet i Oak kommer från transaktioner med Allras fonder:

"Eh, asså Oak Capital har ju agerat på samma sätt som alla andra mellanhänder och jag har ingen anledning att tro att de skulle tjäna mer än någon annan. Alla upphandlingar går ju genom den vanliga processen så man får "best execution" och en konkurrensutsatt prissättning därutav. Så länge fonden alltid handlar med den som är billigast så är ju det till fördel för fondandelsägarna. I det här fallet har det varit en mycket god investering för dem. Att en produkt skulle vara så dyr som ni påstår ser vi ju inte ens skulle vara möjligt.”

Något svar på hur Oak Capital lyckats tjäna ihop till det mycket goda resultatet har vi fortfarande inte fått och inte heller var vinsten skulle ha kommit ifrån om det inte varit från Allras fonder och ytterst deras sparare. På Småspararguidens blogg kan du läsa mer genom att följa den här länken:

http://www.smaspararguiden.se/blogg/allras-vd-bekraftar-de-kritiserade-affarerna-med-oak-capital/

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561