NYHETSARKIVET
15 mar 2019 12:58
Ytterligare en misstänkt i Falcon-härvan begärs häktad
Kammaråklagare Jerker Asplund på Ekobrottsmyndigheten har nu begärt amerikanen Mark Bishop häktad. Bishop uppges vara en av huvudpersonerna bakom det misstänkta Falcon Funds-svindleriet och mannen som agerade som Max Serwins uppdragsgivare.

Sedan Serwin utlämnades till Sverige har flera förhör hållits med honom. Hans advokatteam begärde att han skulle släppas på fri fot i måndags men domstolen bestämde att han skulle häktas på nytt. Nu har kammaråklagare Jerker Asplund även begärt Mark Bishop häktad, skriver DI.

Sedan tidigare är han formellt misstänkt för svindeln och belagd med reseförbud och måste därför anmäla sig till EBM en gång i veckan.

I den häktningsframställan som Asplund lämnat in står det att Bishop är misstänkt för grovt bedrägeri, grov trolöshet mot huvudman, grovt penningtvättsbrott samt grovt givande av muta.

Mannen som misstänks ha tagit emot mutan, konkursade fondbolaget Optimus vd, häktades under torsdagen, skriver DI. Fondmedlen mellanlandade i Optimus fonder innan de slussades vidare till Falcon utan spararnas medgivande.

Häktningsförhandling för Mark Bishop äger rum idag. EBM:s presschef säger till Pensionsnyheterna att den äger rum kl. 13 och att Bishop begärs häktad för kollusionsfara. Däremot kan han inte kommentera om häktningen är kopplad till den senaste veckans förhör med Max Serwin.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561