NYHETSARKIVET
3 okt 2019 12:30
Många vittnen kallade till Allra-rättegång
Den 15 oktober drar huvudförhandlingen i Allra-målet del 1 igång. Det handlar om misstänkta bedrägerier begångna under 2012-13. Åklagarsidan har kallat in 15 vittnen och lagt fram 43 bevisbilagor. Pensionsmyndigheten har kallat in expertvittnen, vilket även försvaret har gjort.

Det framgår av tingsrättens dagboksanteckningar till målet.

Bland de vittnen som åklagarsidan har kallat finns stora delar av den tidigare styrelsen för Oak Capital. De har förhörts av EBM, men har i dessa förhör uppgett att de inte minns så mycket eller egentligen inget alls. De revisorer och compliance-ansvariga för Oak Capital och Svensk Fondservice, som har kallats, minns betydligt mer. Malin Bellander som var complianceansvarig i Oak Capital, uppger bland annat att hon aldrig har upplevt ett så konstigt företag som Oak Capital.

Andra vittnen är förvaltare från Svensk Fondservice och från Gustavia Davegårdh Fonder, som i tidigare förhör förklarat att de minns de två misstänkta warrant-affärerna, som gav Oak Capital en vinst på 132 Mkr, men att de inte visste vem som var köpare. Det var Svensk Fondservice (SFS) som var köpare och det var deras fondsparare som förlorade dessa pengar när de under augusti och oktober 2012 överfördes till ägarna av Svensk Fondservice. Det är det som åklagarsidan ska försöka bevisa under rättegången, vilken beräknas pågå till mitten av december.

Ola Hellblom
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561