NYHETSARKIVET
11 nov 2019 12:46
SPK ny försäkringsgivare för Danicas tjänstepension i BTP2
Sparinstitutens Pensionskassa är idag ny försäkringsgivare för anställda i Danica Pension med BTP2-pension.

I en kommentar till övertagandet skriver SPK att man som litet men resursstarkt bolag har möjlighet att agera snabbt utifrån förändrade förutsättningar.

"SPKs strategi har sedan länge varit att ha en oberoende, slimmad och effektiv förvaltning av pensioner för att optimera medlemsnyttan. Vi strävar att anpassa oss till nya förutsättningar där vår storlek, en liten organisation med snabba beslutsvägar och ett agilt arbetssätt ger oss många fördelar. Vi är tillräckligt stora för att ha ekonomiska resurser men tillräckligt små för att agera med snabba förändringar i praktiken, vilket givit oss förutsättningar att hjälpa Danica Pension med inlösen från stiftelse i samband med ny ägare".

Tidigare tryggades BTP2-pensionen via Danska Banks egna pensionsstiftelse men Danica Pension i Sverige är numera ett fristående bolag sedan det förvärvades av riskkapitalister.

SPK ska nästa år ansöka om att bli en tjänstepensionsförening och detta kan bli en bra möjlighet för pensionskassan att verka för att få in nya bestånd som komplement till befintligt BTP2-bestånd.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561