NYHETSARKIVET
14 nov 2019 13:43
Allfunds förvärv av Nordic Fund Market klart
Det förvärv av Nordic Fund Market som europeiska fondplattformen Allfunds aviserade i mars är nu klart.

Redan nu finns ett Nordenkontor på plats, där tidigare vd:n för Nasdaq Broker Services Mattias Hammarqvist är chef.

"Jag är mycket glad att vi genom det nya kontoret kan hjälpa de nordiska kunderna dra fördel av Allfunds avancerade teknologi, utökade tjänsteutbud och övriga fördelar som den globala wealthtech-plattformen skapar. Etableringen möjliggör för oss att förbättra vårt erbjudande till befintliga kunder ytterligare samtidigt som vi kan attrahera nya kunder", säger Mattias Hammarqvist.

NFM:s befintliga kunder ökar Allfunds nordiska närvaro samtidigt som kunderna gynnas av ett ökat utbud av värdeskapande lösningar, ökad effektivitet och avancerade teknologiska lösningar för fonddistribution, meddelar bolaget i sin kommunikation.

I oktober inledde Allfunds ett samarbete med Folksam, där fondplattformen ska stödja det svenska livbolaget med lösningar för tredjepartsfonder.

På ett övergripande plan kan man se Allfunds som en leverantör av infrastruktur och fondmarknaden håller på att utvecklas i en riktning som liknar den på elmarknaden. Producenterna av tjänsterna, alltså fondbolagen, hamnar långt ifrån sina kunder som i stället producerar råvaran, alltså förvaltningen av kapital. Så precis som på elmarknaden kan uppköpare av fondtjänster gå till Allfunds som i praktiken innehåller alla fonder och begära en filtrering på vad de vill ha för den målgrupp de representerar. Kort sagt, vill man ha billiga Sverigefonder, gröna Japanfonder eller så "beställer" man det ifrån Allfunds eller någon annan av jättarna i en framtid. Infrastrukturen är på plats och fler kommer säkert att följa Folksam i spåren.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561