NYHETSARKIVET
11 dec 2019 12:33
AMF Fonder lanserar hållbar EM-fond
AMF Fonder lanserar idag en ny tillväxtmarknadsfond med hållbarhetsambitioner. Fonden AMF Aktiefond Tillväxtmarknader ska kosta 0,4 procent när den köps via plattformar som Avanza och Nordnet men väljer en sparare den inom sitt tjänstepensionssparande i en fondförsäkring hos AMF så kostar den 0,25 istället.

"Jag är väldigt glad över att vi kan bredda vårt fondutbud med en aktivt förvaltad tillväxtmarknadsfond, med en låg avgift och höga hållbarhetsambitioner. Fonden kommer stärka vårt fondförsäkringserbjudande, inte minst på hållbarhetssidan, men vi tror även att den kommer att kunna konkurrera bra på den fria marknaden med sin attraktiva och förhållandevis sällsynta kombination av egenskaper", säger Jonas Eliasson, vd AMF Fonder.

Ansvarig förvaltare är Henrik Oh, som sedan tidigare förvaltar AMF Aktiefond Asien Stilla havet. Nya fonden ska jämföras med det hållbarhetsinriktade jämförelseindexet MSCI Emerging Markets ESG Leaders NR, som innehåller bolag som håller en hög nivå avseende miljö, samhälle och bolagsstyrning (ESG).

Marknader i fokus är de snabbast växande i Asien, Afrika, Latinamerika och Östeuropa. Enligt AMF är den också en högriskfond som bäst passar de med en längre sparhorisont än fem år.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561