NYHETSARKIVET
29 jan 2020 12:50
Folksam kommenterar sina nya flyttavgifter
Folksam har nu lämnat en kommentar om sina nya flyttavgifter för pensionsförsäkringar och uppgett att bolagets prissättning handlar om "rättvisa för våra kunder, både de som flyttar och de som vill behålla sin pensionsförsäkring".

I går fick bolaget pisk i DI då det kommit fram att en sparare efter att nya lagstiftningen trätt i kraft fick högre avgifter för flytt i stället för lägre. Efter upprepade frågor från tidningen återkom man sedan med nya, lägre flyttavgifter.

I kommentaren som lämnas nu skriver Folksam att nya lagstiftningen tvingat bolaget att tänka mer på kunder som vill flytta än de som behåller sin pensionsförsäkring.

"Vi har arbetat för att hitta en prissättning som blir bra för båda grupperna. I ett kundägt försäkringsbolag är det här ett mycket komplext arbete där alla kostnader ska delas rättvist mellan alla kunder. Det betyder att vi retroaktivt, från den 1 januari 2020, sänkt flyttavgifterna för individuell tjänstepension. Flyttavgiften är 400 kronor plus 2 procent av försäkringskapitalet år 2 - 5, därefter 400 kronor plus 1 procent år 6 - 10 och efter det tas enbart en fast avgift på 400 kronor ut. Att kontinuerligt ser över prissättning och flyttavgifter är en naturlig del av alla försäkringsbolags verksamhet och särskilt viktigt för oss som kundägt bolag", enligt kommentaren.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561