NYHETSARKIVET
13 feb 2020 12:42
FörsäkringsGirot skrotar Coins – bygger nytt med Försäkringsfabriken
FörsäkringsGirot, som ägs av försäkringsbolagen Länsförsäkringar, Skandia, SPP, SEB, ska byta ut IT-systemet Coins, som är hjärtat i bolagets administrativa tjänst för företagens pensionsadministration.

Planen är nu att utveckla ett helt nytt IT-system och FörsäkringsGirot har nu valt att inleda ett samarbete med IT-leverantören Svenska Försäkringsfabriken om att bygga systemet.

Enligt kommunikationen från FörsäkringsGirot ska det nya IT-systemet vara funktionellt, användarvänligt och ge en modern användarupplevelse. Dessutom kommer det nya IT-systemet erbjuda en digitaliserad tjänst som även möjliggör en snabbare utveckling av kundfunktionalitet, skriver bolaget i ett pressmeddelande i dag.

"Det nya systemet kommer att vara enkelt, funktionellt och ge användarna en modern upplevelse. Det möjliggör även att vi kan utveckla ny kundfunktionalitet snabbare", säger Per Erik Gullnäs, t.f. vd FörsäkringsGirot, i en kommentar.

Och Försäkringsfabrikens vd Mikael Elf kommenterar saken så här:

"Vi är väldigt stolta att FörsäkringsGirot har valt Svenska Försäkringsfabriken som partner för att tillsammans utveckla deras nya system och för att hantera deras inläsning och sammanställning av premiefakturor."

I och med att FörsäkringsGirot nu outsourcar inläsning- och sammanställning av premiefakturor till Svenska Försäkringsfabriken kommer sex tjänster att försvinna från FörsäkringsGirot som helt släpper den delen av verksamheten.

I dagsläget har FörsäkringsGirot drygt 60 anställda. Det nya systemet ska vara på plats under 2021-2022.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561