NYHETSARKIVET
24 mar 2020 13:06
Dags för ny bemanning på Fjärde AP-fonden
Sveriges Kommuner & Landsting har ett antal fasta platser i styrelserna för AP-fonderna, något som gäller även andra arbetsgivarorganisationer och fackförbund.

Nu har Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö bestämt sig för att lämna Fjärnde AP-fondens styrelse, något hon meddelade i slutet av februari i år.

Till den vakanta platsen har socialdemokraterna inom Sveriges Kommuner & Landsting valt att nominera Helen Eliasson (S) och Peter Olofsson (S).

Det är nu upp till regeringen att fatta beslut om vem eller vilka det blir. Även moderaterna i SKR har uppgivit att man avser att nominera två personer till den vakanta platsen, men vill återkomma efter den 26 mars med vilka de blir.

Helen Eliasson är Regionråd, vice ordförande regionstyrelsen Västra Götalandsregionen och ledamot i regionfullmäktige. Hon är även ledamot i SKR:s styrelse.

Peter Olofsson har varit Landstingsråd inom Västerbottens läns landsting och är ledamot i styrelsen för SKR.

LO, som också har en plats vikt i AP-fondens styrelse har nominerat Aleksandar Zuza och Lisa Bondesson på LO-mandat till AP 4.

Lisa Bondesson är i dag samhällspolitisk chef på fackförbundet Kommunal i Stockholm och Aleksandar Zuza är nationalekonom och jobbar som utredare på Industrifacket Metall.

TCO har nominerat Åsa Erba Stenhammar, Förhandlingschef Fackförbundet ST till styrelsen för Fjärde AP-fonden.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561