NYHETSARKIVET
24 mar 2020 13:08
Corona försenar åtal i nästa del av Falcon-härvan
Det kommande åtalet i del 2 av Falcon Funds-härvan blir med all sannolikhet försenat. Planen var att förundersökningen skulle bli klar i månadsskiftet mellan februari och mars men arbetet har inte kunnat slutföras på grund av den rådande krisen med anledning av coronaviruset. Det skriver Dagens Juridik idag.

Förundersökningen är ute på slutdelgivning men ett antal kompletterande förundersökningsåtgärder återstår, som kräver internationell rättshjälp. Förhör i utlandet är några av åtgärderna som inte slutförts.

"Åklagarens tidigare bedömning har varit att dessa utredningsåtgärder skulle ha hunnit genomföras inom uppskattad tidsplanering. Bland annat pga. det rådande läget med corona har åtgärderna ännu inte genomförts", skriver åklagare Jerker Asplund till tingsrätten, vilket Dagens Juridik hänvisar till.

Åklagaren har därmed begärt om förlängd åtalstid. Dessutom har en 43-årig Londonsvensk, beskriven som en affärskompanjon till Max Serwin, släppt från häktet i väntan på åtal. Han är ännu inte åtalad för något brott.

Utöver det har domen för den första delen av Falcon Funds-rättegången nu också flyttats. Nytt datum är den 17 april i stället för 7 april som tidigare meddelats. Det skriver Pensioner & Förmåner idag.

Huvudförhandlingen avslutades den 21 februari.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561