NYHETSARKIVET
24 mar 2020 13:13
Inget nytt avgörande i Allra-målet förrän tidigast 2021
Det pågående Allra-målet kommer inte att avgöras förrän tidigast under 2021. Efter den friande domen i tingsrätten den 31 januari i år har åklagaren överklagat domen till hovrätten. Besked om när hovrätten ska hålla egen huvudförhandling i målet kommer om några veckor, men beskedet blir med stor sannolikhet att hovrätten inte kan ta upp det förrän i början av 2021.

Eftersom det inte finns några häktade eller andra tvångsmedel kvar i målet, så får det inte förtur i hovrätten. Enligt Agneta Persson, handläggare för målet i hovrätten, innebär det att andra mål går före i prioritetsordning. Ansvarig åklagare på EBM, Thomas Hertz, säger sig inte bli överraskad om hovrätten inte kommer att behandla hans överklagan förrän under nästa år.

Eftersom kvarstaden på tillgångarna hävts är det frågan om vilka pengar som finns kvar att hämta om det skulle bli en fällande dom i Svea Hovrätt.

För den som vill ha en genomgång av målet finns en välgjord dokumentär på SVT Play som är sevärd. Serien om Allra är delad på tre avsnitt om 28 minuter vardera och kan ses här:
SVT Allra

Ola Hellblom
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561