NYHETSARKIVET
22 apr 2020 12:58
Befintliga kunder stod för 62 procent av Avanzas nettoinflöden under Q1
Igår visade Avanzas nya kvartalsrapport att nettoinflöden till pensions- och försäkringskonton ökat med hela 550 procent och att det främst handlade om en ökning inom kapitalförsäkringar.

Avanzas chef för investerarrelationer, Sofia Svavar, ger idag lite mer information om vad det beror på. Nöjda kunder som rekommenderar andra att öppna konton är ett skäl men även att många i dessa oroliga tider insett vikten av att ta tag i sitt sparande.

- Vi har också lanserat många nya funktioner på sajten, inte minst inom ESG som attraherar många när fokus på hållbarhet ökar. Samtidigt har vi publicerat extra mycket stöd för kunder i form av poddar och blogginlägg som varit mer besökta och lyssnade på än någonsin, säger hon.

Dessutom stod befintliga kunder för 62 procent av nettoinflödet under det första kvartalet.

- Många ser också nedgången i marknaden som ett bra läge att vara redo att öka på sin exponering. Även om vi sett ett utflöde från fonder i kvartalet så har kunder nettoköpt aktier. När det kommer specifikt till kapitalförsäkringar så ser vi ofta ett utflöde i fjärde kvartalet, även om det var lägre förra året. Det gör också att tillväxttakten i kvartalet blir stor, säger hon.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561