NYHETSARKIVET
30 apr 2020 12:58
Per Fornander blir ny vd i United Securities AB
Styrelsen i United Securities AB har utsett Per Fornander, nuvarande styrelseordförande, till verkställande direktör. Per har en gedigen erfarenhet inom finans och försäkring och har haft ledande positioner inom flera organisationer såsom exempelvis Moderna Försäkringar, Länsförsäkringar, Gjensidige och Trygg-Hansa.

I ett gemensamt pressmeddelande från Säkra och Tydliga skriver man idag att "United Securities går nu in i en ny fas med fokus på att ytterligare stärka erbjudandet till både kunder och rådgivare. United Securities roll är att tillhandahålla ett brett utbud av placeringsalternativ för sina anknutna ombud. United Securities utbud tillsammans med Säkras och Tydligas stora geografisk spridning skapar en unik konkurrensfördel i en marknad där banker och försäkringsbolag väljer en annan väg."
"Jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna och ägareorganisationerna Säkra och Tydliga utveckla United Securities till en ännu mer modern och konkurrenskraftig leverantör av produkter och tjänster till rådgivare och kunder", säger Per Fornader enligt dagens pressmeddelande.

United Securities går nu in i en ny fas med fokus på att ytterligare stärka erbjudandet till både kunder och rådgivare. United Securities roll är att tillhandahålla ett brett utbud av placeringsalternativ för sina anknutna ombud. United Securities utbud tillsammans med Säkras och Tydligas stora geografisk spridning skapar en unik konkurrensfördel i en marknad där banker och försäkringsbolag väljer en annan väg.

Här menar man att banker och försäkringsbolag har valt att lägga ned kontor ute i landet för att övergå till billigare distribution men att man i Säkra och Tydliga, som äger United Securities tillsammans, 50/50, vidhåller behovet av personlig rådgivning på lokal nivå.

"Per har stor erfarenhet och kunskap som behövs för att tillsammans med oss ägare, Tydliga och Säkra befästa bolagets position som förstahandsval för rådgivare inom investeringsrådgivning", säger Thomas Fjällström VD på Tydliga i dagens pressmeddelande.

"United Securities fortsätter att utveckla sin verksamhet för att säkerställa ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande till anknutna ombud och förmedlare, här kommer Per med sin erfarenhet starkt att bidra till vår fortsatta utveckling", säger Eva Pantzar Waage, vd och koncernchef på Säkra.

United Securities erbjuder investeringsprodukter som ligger utanför försäkring, alltså depåer, ISK som lyder under regelverket för värdepappersrådgivning, alltså MiFID2.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561