NYHETSARKIVET
1 jun 2020 13:40
Folksam ser privatsparandet öka under pandemin
Svenskarna har ändrat köpmönstret under pandemin, vilket gett dem ett större utrymme till att öka sitt privata sparande. En tredjedel har redan börjat spara mer, visar en ny undersökning från Folksam.

"Det har pratats mycket om bunkring av förbrukningsvaror, men det är intressant att vi nu kan se att man även ”bunkrar” pengar genom att öka sitt sparande. Svenska sparare har i samband med Corona fått minskade utgifter och därmed större utrymme att lägga undan mer", säger Anna-Karin Laurell, chef för affärsområde liv på Folksam.

Nästan varannan svensk sparare ser också möjligheten att göra bra affärer om de tar mer risk. Det är främst män som satsar i ett mer riskfyllt sparande i samband med krisen, men även yngre kvinnor har ökat lite också.

Fler sparare har också valt att spara i aktier än att gå in i en traditionell försäkring.

"Det är svårt att veta vad som kommer att hända på sikt, och det är alltid bra att ha en spridning av risker i sitt sparande, men just när det är turbulent rekommenderar vi att ha åtminstone en del av sitt sparande i en traditionell försäkring där man är garanterad en viss procent av pengarna tillbaka, till skillnad mot ett aktiesparande", säger Anna-Karin Laurell.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561