NYHETSARKIVET
1 jun 2020 13:42
Gofido inleder samarbete med Bliwa
Försäkringsuppstickaren Gofido, med före detta Avanzaprofilerna Annika Saramies och Claes Hemberg i ledningen, börjar erbjuda livförsäkring.

Bolaget ska paketera hem- och livförsäkring i en paketerad tjänst och har valt att inleda ett samarbete med Bliwa, som ska stå för själva livförsäkringen.

"Vår aktiva hemförsäkring ska ständigt bli vassare för varje enskild kund. Här visar vår analys att en livförsäkring kan vara en sådan viktig extra service. Bäst på detta är Bliwa", säger Annika Saramies, som är Gofidos vd.

Efter användartester har man noterat att kunder i större omfattning vill ha kringtjänster till den vanliga hemförsäkringen. Allt ska också gå att skötas digitalt.

"Livförsäkringar har kommit mer i ljuset det senaste årtiondet. Men villkor, teknik, service och erbjudande är fortfarande ofta väldigt mossiga. Många har blanketter som religion. Branschen vill dessutom sälja livförsäkring som en exklusiv tjänst. Vi vill göra det tvärt om. En naturlig service för de flesta. Den som svarade klart bäst på detta var Bliwa", säger Annika Saramies.

Exakt hur den här kopplingen av livförsäkring till hemförsäkringen ska se ut vill Gofido vänta med att berätta om när tjänsten lanseras. Men Bliwas vd Johan Gunnarsson säger så här om samarbetet:

"När vi mötte Gofido och hörde om idén att koppla hem och liv närmare varandra så blev vi förstås väldigt engagerade. Nu kortsluter vi våra tankesätt, service och system, och ser fram mot komma igång", säger han.

Tidigare offentliggjorde Gofido att bolaget valt Eir Försäkring som försäkringsgivare för de digitala hemförsäkringarna.

Den breda lanseringen väntas ske i september, uppger Saramies för Pensionsnyheterna.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561