NYHETSARKIVET
2 jun 2020 12:01
Extra: FI drar in tillståndet för Exceed
Finansinspektionen återkallar tillstånden för Exceed Capital Sverige AB med omedelbar verkan. Beslutet innebär att bolaget blir av med samtliga tillstånd och inte längre får bedriva tillståndspliktig verksamhet, meddelar FI idag.

Kl. 14 ska generaldirektör Erik Thedéen och chefsjuristen Eric Leijonram förklara beslutet mer omfattande på en pressträff, som även sänds digitalt via fi.se.

"FI:s undersökning visar att Exceed genomgående har brutit mot centrala kundskyddsregler i värdepapperslagstiftningen. Ett exempel på detta är att Exceed har gett råd till kunder, många gånger äldre personer, att investera sina sparpengar i mycket komplexa och riskfyllda produkter utan att säkerställa att kunderna haft nödvändig kunskap om de stora riskerna. Ett annat exempel är att den information som Exceed lämnat till sina kunder om avgifter varit direkt missvisande", skriver FI.

Exceed har inte visat den omsorg om sina kunder som krävs enligt lagen. Bolaget har dessutom försvårat FI:s arbete under utredningens gång.

"Det här är ett tydligt exempel på oseriös rådgivning som inte utgår från vad som är bäst för konsumenten. Och ett värdepappersbolag som inte visar omsorg om sina kunder har inte på marknaden att göra", säger FI:s generaldirektör Erik Thedéen.

Mer om beslutet kommer efter att vi tittat på dagens presskonferens.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561