NYHETSARKIVET
2 jun 2020 13:29
Advinans lanserar personlig digital rådgivning
Det digitala rådgivningsbolaget Advinans har lanserat en ny personlig rådgivningstjänst, säger vd Fredrik Burling till Pensionsnyheterna. Tjänsten lanserades i maj och är nästa fas i bolagets digitala rådgivningserbjudande.

- Vår digitala rådgivning har gått igenom olika faser. Vi började med en smart robotförvaltning och placeringsrådgivning. Sedan lanserade vi en pensionssimulator kopplad till vår digitala löneväxlingstjänst. I höstas lanserade vi en digital försäkringsrådgivning. Nu tar vi nästa steg och erbjuder de kunder som önskar personlig rådgivning som komplement, säger Burling.

För den personliga rådgivningen tar Advinans ett fast belopp på 995 kronor per tillfälle. Här menar Burling att man skiljer sig från andra traditionella förmedlare som "typiskt finansierar rådgivning via en premieavgift på tre procent". Man har räknat på att det för en högre tjänsteman med 10 000 i pensionspremie som använder rådgivning var tredje år blir 95% billigare att använda Advinans.

- Vi ser att de flesta unga föredrar digital rådgivning men våra kunder har även äldre anställda som värdesätter personlig rådgivning. Vi kan genom digital rådgivning i kombination med personlig rådgivning erbjuda våra kunder en mycket kostnadseffektiv lösning. Detta möjliggör för många kundföretag att faktiskt erbjuda alla medarbetare en rådgivning, inte bara de med höga löner. Genom att göra rådgivning tillgänglig - du bokar enkelt upp dig för ett möte online - så kan vi göra rådgivningen behovsstyrd istället för kalenderstyrd, säger Burling.

Advinans har även lanserat kostnadsfria webbinarier där anställda hos kundföretagen får ordentliga genomgångar av viktiga frågor kring pension och försäkring.

Burling säger att det tagit ett tag att slå sig in i en konservativ marknad men att Advinans vuxit i takt med att allt fler inser värdet av digital rådgivning, digital administration och låga avgifter. Under 2020 ska bolaget expandera vidare genom att anställa fler IT-utvecklare bland annat.

Erbjudandet omfattar nu förutom en automatisk pensionslösning tillsammans med Futur Pension även möjlighet att pensionsspara och löneväxla via Nordnet Pension. Inom försäkringar samarbetar Advinans med Euro Accident och Länsförsäkringar.

- Vi kommer under året att expandera vårt förmånserbjudande ytterligare. Vi ska inte erbjuda allt, bara det bästa inom respektive produktområde, säger Burling.

Den egna spartjänsten som bygger på robotförvaltning av billiga indexfonder har nu också kompletterats med ett aktivt fondtorg med rabatterade avgifter. En nyhet är fonden TIN Ny Teknik, som erbjuds till en årlig avgift på 0,92 procent. Hos Avanza kostar den 1,50 procent medan fonduppstickaren Savr, som marknadsfört sig som ett billigare alternativ till de stora aktörerna, erbjuder den för 1,08%.

- Vi rekommenderar våra kunder indexfonder. Det är mycket svårt att slå index - men vi ser att en del vill krydda sin portfölj med några aktiva fonder. Istället för att erbjuda 100-tals dyra aktiva fonder varav majoriteten aldrig kommer slå index har vi valt ut en handfull aktiva fonder. Fondurvalet är baserat på akademiska principer för framgångsrik aktiv förvaltning. Genom att erbjuda dessa fonder utan provisioner blir det mycket billigare för kund, säger Burling.

Advinans startade 2016 med siktet att vinna företagsmarknaden från jättar som Söderberg & Partners och Max Matthiessen när det gäller tjänstepensioner. Genom en förmånsportal är man även en konkurrent till Benify.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561