NYHETSARKIVET
3 jul 2020 13:31
Exceeds ordförande: Vi hade inget val
I morse rapporterade vi om att Exceed har bestämt sig för att avveckla sin värdepappersverksamhet.

Eftersom bolaget aldrig fick gehör för sin inhibitionsansökan på Finansinspektionens beslut att dra in tillstånden så fanns det inget annat val, säger styrelseordförande Gunnar Lindberg till Pensionsnyheterna.

- Vi konstaterade helt enkelt att det inte finns förutsättningar att bedriva verksamheten mer eftersom vi inte fick inhibition. Vi hade inget annat val än att fatta beslut om avveckling, säger han.

Han säger dock att man inte ska se på saken som att bolaget ger upp den rättsliga processen helt, men att man inte tagit ställning till vad man ska göra åt det framöver.

I meddelandet som går att läsa på Exceeds hemsida står det att ett avtal om överlåtelse av rådgivningsverksamheten tecknats med en extern part. Vilket bolag det rör sig om vill Lindberg inte avslöja nu. Inte heller vill han berätta om Exceed får några pengar för att överlåta verksamheten.

- Det vill jag inte kommentera eftersom det inte är publika uppgifter, säger han.

Någon försäljning av hela verksamheten efter FI:s beslut var inte något som diskuterades, enligt Lindberg.

- Nej, det var aldrig något alternativ vi tittade på. Det vi ville var att rädda verksamheten och alla anställdas jobb. Nu gick det inte, förutom att några jobb räddades i och med den här överlåtelsen.

Kunderna ska inte heller komma i kläm på grund av beslutet att avveckla.

- De har aldrig varit i någon farozon, trots att Finansinspektionen påpekat det hela tiden. Inte heller nu riskerar de något. Deras pengar ligger ju inte i bolagets namn utan deras namn, så de är säkra, säger han.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561