NYHETSARKIVET
18 aug 2020 13:39
Danmark tillsätter pensionskommission - före detta arbetsminister ska leda arbetet
Efter sommaren ska danskarna se över sitt pensionssystem och har till ändamålet utsett en särskild pensionskommission som ska göra arbetet.

Det var den 15 augusti som danska arbetsmarknadsdepartementet aviserade att den nya kommissionen var på plats. Som chef för kommissionen har regeringen utsett Jørn Neergaard Larsen, landets före detta arbetsmarknadsminister under förre statsministern Lars Løkke Rasmussen.

Kommissionens uppdrag är att ta fram förslag på hur pensionssystemet ska förbättras och har sin bakgrund i en partiöverskridande överenskommelse från maj 2019.

Där beslutades bland annat att Danmark skulle ta fram förslag för en tidig pension för arbetare som är slitna efter ett långt arbetsliv i tunga yrken. Samtidigt vill partierna bakom överenskommelsen också, med tanke på stigande livslängd, också se till att systemet stödjer de seniorer som vill fortsätta arbeta. En annan del av uppdraget är att utreda effekterna av om pensionsåldern stiger i långsammare takt för kohorter som går i pension från och med 2040.

Arbetet ska avslutas senast under det första kvartalet 2022 med en rapport till regeringen.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561