NYHETSARKIVET
22 sep 2020 14:04
Stor kunskapsbrist om pensioner bland britter
Frågan om hur mycket människor i allmänhet förstår om de finansiella marknaderna har testats genom åren. Vid oregelbundna tillfällen reses krav på bättre utbildning eller att frågor om pension ska få en plats på skolschemat. Kunskapsbristerna är definitivt inte bara svenska. I Storbritannien har man kollat saken, med nedslående resultat.

Det är den brittiska finansiella kommunikationsbyrån Teamspirit som genomfört en undersökning som visar att alldeles för många, framför allt unga, inte vet hur pensioner fungerar.

Bland resultaten finns detta: 27 procent tror att pensionspengar bara läggs åt sidan och förblir orörda tills man slutar arbeta. 24 procent av de tillfrågade har ingen aning om var eller hur pengarna är investerade. Dessa tal gäller de "unga" som är 18 till 34 år gamla.

Totalt sett är det 66 procent som inte vet var deras pengar är investerade.

Nästan tre fjärdedelar av spararna som deltog i undersökningen svarade att de inte gjort några förändringar i sina placeringar med anledning av Covid-19. Nästan en fjärdedel av dem mellan 35 och 54 år uppgav dessutom att de inte ens visste vart de kan vända sig om de vill göra ändringar och 15 procent visste inte ens om att de kunde göra ändringar.

Pensionsnyheterna som tycker att pensioner är det mest spännande och intressant ämnet i världen förstår inte att det finns människor som inte tycker det.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561