NYHETSARKIVET
13 nov 2020 13:35
AP7 vill öka alternativa investeringar
Sjunde AP-fonden analyserar möjligheterna till att kunna öka sin allokering i riskkapital och andra alternativa tillgångsklasser. I nuläget har fonden bara private equity i sin alternativa portfölj men vill gärna utöka med infrastruktur, fastigheter och direktlån eller så kallad "private debt". Det säger Per Olofsson, AP7:s chef för alternativa investeringar till tidningen Private Equity International.

Olofsson uppger också att man väntar på att en regeringsutvärdering ska avslutas innan man går vidare. I utvärderingen tittar regeringen bland annat på riktlinjer till ett nytt avkastningsmål. När det är klart vet AP7 mer om exakt vilka tillgångar som blir aktuella. Det första som ska göras om klartecken från regeringen kommer är att göra en ALM-studie, enligt Olofsson.

Det framgår inte av texten exakt vilken studie som åsyftas men med största sannolikhet är det Mats Langensjös utredning "Förvalet inom premiepensionen" det handlar om. Där gick remissrundan ut i maj men sedan dess har inte mycket hänt i ärendet. Det kommer säkert dröja ett tag till innan det är klart eftersom regeringen just nu jobbar för fullt med större initiativ som det upphandlade fondtorget inom premiepensionen.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561